Улыбки наших детей

Объявление

Здравствуйте!

Этот форум был создан для общения родителей, родственников, друзей и самих детей с диагнозом "незаращение верхней губы и/или неба". Здесь вы найдете информацию о лечении, кормлении, воспитании детишек с таким диагнозом.

Доводим до вашего сведения, что форум частично закрыт и читать его полностью могут только зарегистрировавшиеся пользователи, полностью заполнившие весь свой Профиль. Гостям доступны несколько разделов форума, прочитав которые, они смогут решить для себя - нужен им этот форум или нет. Поэтому просим всех зарегистрированных пользователей пройти в свой Профиль, в раздел Дополнительно, где ответить на тамошние вопросы. А также обязательно заполнить поле "Местожительство". Для примера можно посмотреть профиль модераторов и админа. Нас становится много и ориентироваться по памяти кто есть кто с каждым днём всё труднее и труднее. Заглядывая друг к другу в Профиль, мы будем лучше узнавать друг друга, а следовательно, давать быстрые и правильные ответы.

С уважением администратор и модераторы форума


Информация о пользователе

Привет, Гость! Войдите или зарегистрируйтесь.


Вы здесь » Улыбки наших детей » Социальная информация и правовые аспекты » Переоформление инвалидности (Украина)


Переоформление инвалидности (Украина)

Сообщений 31 страница 60 из 285

31

Да, Лен, на Хмельницкого и самое интересное, что я тебя там видела(ты в 26 пришла, к неврологу, а я с малым - в 20). Было это после статьи в Единственной, я тебя узнала, но пообщаться как-то не решилась. Сидели напротив, ты на нас сочувственно смотрела, а я вообще наверное от неожиданности не на совсем вменяемую была похожа(очень мне твоя история в душу запала и я всё время я о тебе с Эвой думала). Пришла домой и рассказала сестре, что видела я ту девушку, про которую история в журнале. Она мне слабо поверила. Вот такая история. :)

32

юльька написал(а):

а Вы до операций оформляли или после?

Мы оформляли до операции.

33

sunstroke написал(а):

Вот посмотрела нашу выписку...
Согласно приказу M3 454/471/516 Раздел XIV хирургическая патология. Заболевания и патологические состояния челюстнолицевой области у детей, ребенок имеет право на получение социальной помощи. Код заболевания Q37.4

Вот что у нас в послеоперационной выписке:

Согласно приказу M3 454/471/516 от 08.11.01 ребёнок имеет право на получение государственной социальной помощи сроком до 16 лет. Код заболевания Q37.5

Но наш код хоть 1 раз в законе прописан - уже легче. Хотя это нам не помогло ;)

Лен, остаётся надеятся, что в наших случаях переоформление - простая формальность и нам не надо будет доказывать, что ты не верблюд.  :)

34

sunstroke,
У нас, кроме расщелины, тоже хватает...Я поэтому именно вас и спрашиваю.Спасибо.
Кстати, по нашему коду до 18 лет, когда оформляли (конец 2007 года), нам говорили, что еще совсем недавно было до 16, а сейчас сделали до 18.

35

sunstroke
У нас тоже был код Q87. Заключение это давал ЧЛХ из института стоматологии, по этому уже оформляли бумагу в поликлиннике, с ней шла в собес, там приложили к нашему соц.делу, поставили галочку, деньги отправляют на карточку. По этому коду и правда было до 16, когда мы оформляли уже продлили до 18. Если у Вас небо еще не до конца закрыто, есть дефект и проблемы с речью, то это должен отразить этим самым кодом ваш ЧЛХ. Сначала к нему.

36

Anna_ODS
Может я Вас не совсем правильно поняла, но у нас выписке было написано - до 16, а дали - 5. Это как?
Дело не в том, кто даёт заключение, дело во властях, которые  тупо игнорировали что ребёнку надо оформить инвалидность до 16/18 лет.

37

юльька
Все, я тебя вспомнила!!!:)
Я смотрела и помню что хотела поговорить, о форуме рассказать, но как то неудобно было... И помню что я еще сомневалось расщелина или нет, хотя глаз вроде наметан.
Я ведь без малой была, правильно???
Рассмешила:) прям звездой себя почувствую...к которой бояться подойти... :D

38

Anna_ODS
Так все то же самое. Только теперь переоформлять надо. Не могу понять зачем мне идти к хирургу, если расщелина это не то что может пройти...
Эх, ладно. Дождусь четверга, у Натальи Андреевны спрошу...

39

Да, Лен, без малой. И очень хорошо выглядела. :) После того случая решила: умру, а в форум попаду.
Скорее всего это было где-то в марте 2007 (я тогда малого в садик оформляла).

40

sunstroke написал(а):

помню что я еще сомневалось расщелина или нет, хотя глаз вроде наметан.

Это хорошо :) Порадовала.:D
Удачи тебе в нелёгкой борьбе с чиновниками :flag: Прям как на войну провожаю...

41

sunstroke, я думаю Наталья Андреевна Вам не откажет, удачи Вам!

42

ЗАТВЕРДЖЕНО
наказом Міністерства охорони здоров'я України
від 4 грудня 2001 р. N 482

Зареєстровано
в Міністерстві юстиції України
10 січня 2002 р. за N 11/6299 

Порядок видачі медичного висновку про дитину-інваліда віком до 18 років

1. Показаннями для встановлення інвалідності у дітей є патологічні стани, які виникають при вроджених, спадкових, здобутих захворюваннях та після травм.

2. Перелік медичних показань, що дають право про одержання державної соціальної допомоги на дітей-інвалідів віком до 18 років, затверджено наказом Міністерства охорони здоров'я України, Міністерства праці та соціальної політики України, Міністерства фінансів України від 08.11.2001 N 454/471/516, зареєстрованого у Міністерстві юстиції України 26.12.2001 за N 1073/6264.

3. Установлення у дитини медичних показань для визнання її інвалідом віком до 18 років здійснюється лікарсько-консультативними комісіями (далі - ЛКК) дитячих обласних, багатопрофільних міських лікарень, спеціалізованих лікарень, диспансерів, де діти перебувають на диспансерному обліку та спеціалізованому лікуванні, Української дитячої спеціалізованої лікарні "ОХМАТДИТ", Українського центру медичної реабілітації дітей з органічним ураженням нервової системи, клінік науково-дослідних установ Міністерства охорони здоров'я України та Академії медичних наук України після стаціонарного або амбулаторного обстеження.

(пункт 3 в редакції наказу Міністерства
 охорони здоров'я України від 23.05.2002 р. N 187)

4. При обстеженні в указаних закладах наявність у дитини медичних показань для визнання її інвалідом віком до 18 років [b]обґрунтовується лікуючим лікарем у первинній медичній документації: медичній карті стаціонарного хворого (ф. 003/о) або історії розвитку дитини (ф. 112/о) за підписами лікуючого лікаря, завідувача відділення (поліклініки) та заступника головного лікаря з медичної частини із зазначеним згідно з Міжнародною класифікацією хвороб (МКХ-10) діагнозом та кодом. [/b]

5. Аналогічний запис заноситься до виписки з медичної карти стаціонарного хворого (ф. 027/о) або консультативного висновку спеціаліста (ф. 028/о) за підписами лікуючого лікаря, завідувача відділення (поліклініки), заступника головного лікаря з медичної частини, засвідченими печаткою лікувально-профілактичного закладу.

6. Виписка з медичної карти стаціонарного хворого (ф. 027/о) або консультативний висновок спеціаліста (ф. 028/о) видаються на руки батькам дитини, усиновителям, опікуну або піклувальнику.

7. Визнання дитини віком до 18 років інвалідом та оформлення медичного висновку про дитину-інваліда віком до 18 років (ф. 080/о "Медичний висновок про дитину-інваліда до 18 років" додається) здійснюється лікарсько-консультативною комісією дитячого лікувально-профілактичного закладу за місцем проживання дитини після особистого огляду її та за наявності виписки з медичної карти стаціонарного хворого (ф. 027/о) або консультативного висновку спеціаліста (ф. 028/о), виданих після стаціонарного або амбулаторного обстеження дитини в дитячій обласній, багатопрофільній міській лікарнях, спеціалізованих лікарнях, диспансерах, де діти перебувають на диспансерному обліку та спеціалізованому лікуванні, Українській дитячій спеціалізованій лікарні "ОХМАТДИТ", Українському центрі медичної реабілітації дітей з органічним ураженням нервової системи або клініках науково-дослідних установ Міністерства охорони здоров'я, Академії медичних наук України та оформлених у зазначеному порядку.

(пункт 7 в редакції наказу Міністерства
 охорони здоров'я України від 23.05.2002 р. N 187)

8. Письмове обґрунтування визнання дитини інвалідом віком до 18 років фіксується в історії розвитку дитини (ф. 112/о) за підписами голови та членів лікарсько-консультативної комісії. Діагноз, згідно з яким дитину визнано інвалідом, виноситься на листок для запису остаточних (уточнених) діагнозів історії розвитку дитини (ф. 112/о).

9. Дані про оформлення та видачу медичного висновку про дитину-інваліда віком до 18 років заносяться до журналу запису висновків лікарсько-консультативної комісії (ф. 035/о). Особа, відповідальна за ведення журналу записів висновків лікарсько-консультативної комісії, призначається наказом по дитячому лікувально-профілактичному закладу.

10. Якщо за станом здоров'я дитина віком до 18 років не може з'явитися на огляд до лікарсько-консультативної комісії, то цей огляд здійснюється вдома або в стаціонарі, де перебуває на лікуванні дитина.

11. Медичний висновок про дитину-інваліда віком до 18 років оформляється за підписами головного лікаря дитячого лікувально-профілактичного закладу, його заступника з медичної частини та лікуючого лікаря, завіряється круглою печаткою і в 3-денний строк направляється в орган праці та соціального захисту населення за місцем проживання батьків, усиновителів, опікуна, піклувальника дитини-інваліда віком до 18 років.

12. Термін дії медичного висновку встановлюється згідно зі строками, передбаченими наказом Міністерства охорони здоров'я України, Міністерства праці та соціальної політики України, Міністерства фінансів України від 08.11.2001 N 454/471/516, та зазначається в медичному висновку про дитину-інваліда віком до 18 років.

13. Переогляд дитини-інваліда повинен бути здійснений лікарсько-консультативною комісією дитячого лікувально-профілактичного закладу за місцем проживання не пізніше 1 (одного) місяця до закінчення дії медичного висновку про дитину-інваліда до 18 років. Дата переогляду зазначається у медичному висновку про дитину-інваліда до 18 років.

14. Не пізніше 1 (одного) місяця до виповнення 18 років діти-інваліди направляються на переогляд до медико-соціальної експертної комісії (МСЕК).

15. При необхідності тривалого (понад 3 місяці) стаціонарного лікування дитини в лікувально-профілактичних закладах поза межами району постійного проживання та несприятливому прогнозі щодо відновлення або поліпшення порушених функцій органів і систем організму медичний висновок про дитину-інваліда віком до 18 років оформляється лікарсько-консультативною комісією дитячого лікувально-профілактичного закладу за місцем постійного проживання (спостереження) дитини за наявності оформленої у вказаному порядку виписки з медичної карти стаціонарного хворого (ф. 003/о), засвідченої підписом головного лікаря та круглою печаткою дитячої обласної, багатопрофільної міської лікарень, спеціалізованих лікарень, диспансерів, де діти перебувають на диспансерному обліку та спеціалізованому лікуванні, Української дитячої спеціалізованої лікарні "ОХМАТДИТ", Українського центру медичної реабілітації дітей з органічним ураженням нервової системи, клініки науково-дослідної установи Міністерства охорони здоров'я, Академії медичних наук України, де перебуває на стаціонарному лікуванні дитина.

(пункт 15 в редакції наказу Міністерства
 охорони здоров'я України від 23.05.2002 р. N 187)

16. Відповідальність за стан всієї роботи щодо видачі медичного висновку про дитину-інваліда віком до 18 років покладається на керівника дитячого лікувально-профілактичного закладу. Бланки медичних висновків про дітей-інвалідів віком до 18 років зберігаються у відповідальної особи як документи суворої звітності.

17. Особа, відповідальна за облік, отримання, зберігання та витрачання бланків медичних висновків про дітей-інвалідів віком до 18 років та їх корінців, призначається наказом по дитячому лікувально-профілактичному закладу.

18. Батьки, усиновителі, опікуни, піклувальники дитини-інваліда віком до 18 років у разі відмови у видачі медичного висновку про дитину-інваліда віком до 18 років можуть оскаржити факт відмови в органах охорони здоров'я протягом 1 місяця або в судовому порядку.

19. За порушення порядку видачі медичного висновку про дитину-інваліда віком до 18 років винні особи притягуються до відповідальності в установленому порядку.

Отредактировано martin luis (2009-01-25 16:33:28)

43

sunstroke, извините что так долго, но зато изучил все внимательно.
Действительно Ваш код в двух разделах.
Если Ваш код дает право на инвалидность до 18-ти и одновременно до 5-ти без никакой разницы, то назначение инвалидности до 5ти есть нарушение прав ребенка!
Да и не ошибка это.
В характеристике кода Q37.4 в разделе до 5 лет указано следующее:

наявність явного чи прихованого дефекту тканин піднебіння, що супроводжується стійкими повними або частковими порушеннями функцій ковтання, дихання, мови.

А в характеристике кода Q37.4 в разделе до 16 лет указано:
наявність дефекту верхньої губи та піднебіння, що супроводжується стійкими повними або частковими порушеннями функцій ссання, ковтання, харчування, дихання, мови/

Вот и разница.

Как видите, в соответствии с порядком, вначале все зависит от Вашего лечащего врача и организации где ребенок на специализированном лечении. В Вашем случае это ОХМАТДЕТ и Н. Тетруева.
Сначала лечащий врач обосновывает Ваш диагноз и код и признает в первичной документации наличие оснований для признания ребенка инвалидом до 18-ти лет, о чем Вам на руки дают консультационное заключение или выписку с медкарты. Эти документы должны иметь подписи лечащего врача, завотделением, зам главврача по медчасти ну и ессно с печатью ОХМАТДЕТА.

С этим консультационным заключением или выпиской Вы обращаетесь в поликлинику за местом Вашего и ребенка проживания, где происходит оформление уже не консультационного, а медицинского заключения о инвалидности до 18-ти лет после лкк. И поликлиника сама направляет этот вывод в райотдел соцобеспечения.

У нас теперь уже точно вспомнили так и было. Скандалили мы с завотделением, которая ставила сама подпись и подписывала у замглаврача. С Н.Тетруевой проблем не было, хотя мы с ней тогда даже толком еще не договорились о том, что оперироваться будем у нее. Заключение получали до операций.

Отредактировано martin luis (2009-01-26 10:52:51)

44

martin luis написал(а):

Скорее всего таки ошибка. Но если Ваш код дает право на инвалидность до 18-ти и одновременно до 5-ти без никакой разницы, то назначение инвалидности до 5ти есть нарушение прав ребенка!

А наш код один раз прописан, в разделе "до 18", но дали до 5. Что в нашем случае?

45

юльька
А вот тут самое интересное.
В соответствии с пунктом 16 ответственным лицом за всю работу по выдаче выводов по инвалидности является руководитель больницы. Следовательно сначала надо пробовать решать вопрос с руководителем больницы (толи ОХМАТДЕТ, толи райполиклиника Ваша).

В соответствии с пунктом 18 Вы можете в суде оспаривать только ОТКАЗ в выдаче Вам только МЕДИЦИНСКОГО заключения и только на протяжении месяца!
Тоесть заключения, которое дается в Вашей районной поликлинике уже после ОХМАТДЕТА. А если Вам выдали неправильное заключение, но таки выдали, то  как бы права оспаривать нет.
НО!
Во-первых, выдачу заключения на 2 или 5 лет вместо положенных до 18-ти следует толковать как отказ в выдаче заключения до 18-ти.
Во-вторых, судебная практика в Украине такова, что компетенция судов распространяется на все правоотношения, поэтому даже неправильное заключение ОХМАТДЕТА можно оспаривать в суде (тем более что такое заключение не просто медицинский документ, а документ правоприменения, так как применяется порядок и перечень, которые являются законодательством). Да и по поводу месяца это никчёмный пунктик, так как специальная исковая давность может устанавливаться только законом, а порядок - это не закон (общая исковая давность - три года).
И дело не будет сложно выиграть на самом деле.

Но, повторюсь - все можно решить путем жестких или наоборот милых переговоров в ОХМАТДЕТЕ и Вашей поликлинике. Не можете сами - посылайте маму.

Отредактировано martin luis (2009-01-26 10:54:23)

46

martin luis, спасибо! Мда, как всё интересно получается... Будем пробовать пока путём милых переговоров :)

47

юльька
по накатанной схеме: убеждение-поощрение-принуждение )

48

martin luis, посмотрим как у sunstroke получится...мы в одной рай. поликлинике.  Может это и повлияло, МСЭК-то одна и та  же заседала. По поводу ОХМАТДЕТА я не сомневаюсь, а вот поликлиника... :mad:

49

юльька
а какой район?

50

martin luis
Шевченковский. Возле оперного.

Отредактировано юльька (2009-01-25 17:02:05)

51

юльька
аа.
тогда с судом связываться в самую последнюю очередь.
и не потому что суд "плохой" - в такой категории дел все нормально, а потому что долго будет.

Отредактировано martin luis (2009-01-25 17:05:23)

52

martin luis
??????
Разъясните пожалуйста.

Отредактировано юльька (2009-01-25 17:12:29)

53

ну защита прав в шевченковском суде при прочих равных условиях происходит таким образом, что сначала Вы сдаете иск.
Потом вы ожыдаете ухвалы об открытии производства - это если повезет. Нормальным явлением есть ухвала об оставлении иска без движения в связи с какими-то ошыбками которые надо исправить - очень частно основания надуманны. Таким образом просто оттягивают рассмотрение дела так как судьи загружены по их мнению.
Потом будет так называемое "попереднє засідання", на котороя представители ответчика как правило не являются, поэтому дело отложат.
Так может быть дважды. Потом это попередне засидання таки состоится и дело назначат к рассмотрению по сути (на другую дату, очень часту далекую такую дату). Куда опять дважды можно не являться ответчику.
Потом если судья пожелает он примет решение, но обычно судьи этого суда делают перерыв для изучения доказательств или болеют или опаздывают и Вы сами уже просите отложыть дело так как ждать не можете (дело назначат например на 10.00, а начнут слушать в 12 или после обеда).
Решение вступит в силу только после окончания срока на подачу апелляции или после того, как апелляционный суд вынесет свое решение.
Итого в среднем такой суд может занять времени до года и больше.
При наличии вменяемого юриста, точнее очень вменяемого, все это можно провести за два-три месяца. Но где Вы возьмете хорошего, а следовательно дорогого, юриста на такое дело? если сами не юристы конечно

сразу оговорюсь - могу помочь только составить правильный иск, далее сами - у меня времени на большее не совсем есть

Отредактировано martin luis (2009-01-25 17:20:36)

54

martin luis
Ну если так ставить вопрос, то годик в запасе у нас ещё есть. Мда... невесело.
Спасибо, хорошо, что среди нас есть юридически граммотные люди :flag:

Отредактировано юльька (2009-01-25 17:23:44)

55

вот консультационное заключение специалиста из ОХМАТДЕТА
http://s55.radikal.ru/i149/0901/00/3c4f407229e1t.jpg

Отредактировано martin luis (2009-01-26 10:55:18)

56

Порядок выдачи выводов для инвалидности выше, а вот коды которые дают право на получение помощи и описание к ним (согласно перечня, утвержденного наказом Міністерства охорони здоров'я України, Міністерства праці та соціальної політики України, Міністерства фінансів України від 8 листопада 2001 р. N 454/471/516).
Патологии губ и нёба находятся в списке Раздела XIV. Хірургічна патологія. Захворювання та патологічні стани щелепно-лицьової ділянки у дітей.
Сначала приводится код в соответствии с международной классификацией болезней МКХ-10; потом наименование болезни; потом характеристика. Разделение - точка с запятой.

Общее правило, которое прослеживается: если только губка - до 2-х лет, если только нёбо - до 5-ти лет, если и губка и нёбо - до 16ти. Выбрал только те коды, которые могут интересовать участников форума.

1. Захворювання та патологічні стани, що дають право на одержання державної соціальної допомоги строком на 2 роки
Q36; 1.1 незрощення губи;
Q36.0; 1.2 щілина губи двостороння
Q36.1; 1.3 щілина губи середина
Q36.9; 1.4 щілина губи одностороння
Характеристика для кодов Q36, Q36.0, Q36.1, Q36.9 - наявність дефекту верхньої губи, що супроводжується стійким порушенням ссання, харчування, носового дихання, кісткових тканин.

2. Захворювання та патологічні стани, що дають право на одержання державної соціальної допомоги строком на 5 років
Q37.4; 2.1 щілина твердого та м'якого піднебіння і губи - ошибка, примечание автора, двостороння; наявність явного чи прихованого дефекту тканин піднебіння, що супроводжується стійкими повними або частковими порушеннями функцій ковтання, дихання, мови
Q38.5 ; 2.2 вродженні вади розвитку піднебіння, не класифіковані в інших рубриках ; наявність явного чи прихованого дефекту тканин піднебіння, що супроводжується стійкими повними або частковими порушеннями функцій ковтання, дихання, мови
Q35.0 ; 2.3 щілина твердого піднебіння, двостороння ; наявність явного чи прихованого дефекту тканин піднебіння, що супроводжується стійкими повними або частковими порушеннями функцій ковтання, дихання, мови
Q35.1 ; 2.4 щілина твердого піднебіння, одностороння ; наявність явного чи прихованого дефекту тканин піднебіння, що супроводжується стійкими повними або частковими порушеннями функцій ковтання, дихання, мови
Q35.2 ; 2.5 щілина м'якого піднебіння, двостороння ; наявність явного чи прихованого дефекту тканин піднебіння, що супроводжується стійкими повними або частковими порушеннями функцій ковтання, дихання, мови
Q35.3 ; 2.6 щілина м'якого піднебіння, одностороння ; наявність явного чи прихованого дефекту тканин піднебіння, що супроводжується стійкими повними або частковими порушеннями функцій ковтання, дихання, мови
Q35.4 ; 2.7 щілина твердого піднебіння з розщілиною м'якого піднебіння, двостороння ; наявність явного чи прихованого дефекту тканин піднебіння, що супроводжується стійкими повними або частковими порушеннями функцій ковтання, дихання, мови
Q35.5 ; 2.8 щілина твердого піднебіння з розщілиною м'якого піднебіння, одностороння ; наявність явного чи прихованого дефекту тканин піднебіння, що супроводжується стійкими повними або частковими порушеннями функцій ковтання, дихання, мови
Q35.6 ; 2.9 щілина піднебіння серединня ; наявність явного чи прихованого дефекту тканин піднебіння, що супроводжується стійкими повними або частковими порушеннями функцій ковтання, дихання, мови
Q35. 7 ; 2.10 щілина язичка ; наявність явного чи прихованого дефекту тканин піднебіння, що супроводжується стійкими повними або частковими порушеннями функцій ковтання, дихання, мови
Q35. 8 ; 2.11 щілина піднебіння неуточнена, двостороння ; наявність явного чи прихованого дефекту тканин піднебіння, що супроводжується стійкими повними або частковими порушеннями функцій ковтання, дихання, мови
Q35. 9 ; 2.12 щілина піднебіння неуточнена, одностороння ; наявність явного чи прихованого дефекту тканин піднебіння, що супроводжується стійкими повними або частковими порушеннями функцій ковтання, дихання, мови
Q38.5 ; 2.13 вроджені вади розвитку піднебіння, не класифіковані в інших рубриках ; повна або часткова відсутність велофарингеального замикання, що супроводжується стійкими порушеннями функцій мови, ковтання, дихання
K07.1 ; 2.14 аномалії щелепно-черепних співвідношень  ; вроджене чи не ліквідоване зменшення щелеп по трансверзалі і (або) по сагіталі, гіпоплазія кісткової тканини, формування патологічного прикусу, що супроводжується стійким порушенням функцій ковтання, жування, мови, дихання
K07.4 ; 2.15 аномалія прикусу, неуточнена ; вроджене чи не ліквідоване зменшення щелеп по трансверзалі і (або) по сагіталі, гіпоплазія кісткової тканини, формування патологічного прикусу, що супроводжується стійким порушенням функцій ковтання, жування, мови, дихання
K10. 8 ; 2.16 інші уточнені хвороби щелеп ; вроджене чи не ліквідоване зменшення щелеп по трансверзалі і (або) по сагіталі, гіпоплазія кісткової тканини, формування патологічного прикусу, що супроводжується стійким порушенням функцій ковтання, жування, мови, дихання
K10. 9 ; 2.17 хвороби щелеп, неуточнені ; вроджене чи не ліквідоване зменшення щелеп по трансверзалі і (або) по сагіталі, гіпоплазія кісткової тканини, формування патологічного прикусу, що супроводжується стійким порушенням функцій ковтання, жування, мови, дихання
K10. 0 ; 2.18 порушення розвитку щелеп ; вроджене чи не ліквідоване зменшення щелеп по трансверзалі і (або) по сагіталі, гіпоплазія кісткової тканини, формування патологічного прикусу, що супроводжується стійким порушенням функцій ковтання, жування, мови, дихання

3. Захворювання та патологічні стани, що дають право на одержання державної соціальної допомоги строком до 16 років
Q37 ; 3.1 щілина піднебіння і губи  ; наявність дефекту верхньої губи та піднебіння, що супроводжується стійкими повними або частковими порушеннями функцій ссання, ковтання, харчування, дихання, мови
Q37.1 ; 3.2 щілина твердого піднебіння і губи, одностороння ; наявність дефекту верхньої губи та піднебіння, що супроводжується стійкими повними або частковими порушеннями функцій ссання, ковтання, харчування, дихання, мови
Q37.2 ; 3.3 щілина м'якого піднебіння і губи ; наявність дефекту верхньої губи та піднебіння, що супроводжується стійкими повними або частковими порушеннями функцій ссання, ковтання, харчування, дихання, мови
Q37. 3 ; 3.4 щілина м'якого піднебіння і губи, одностороння ; наявність дефекту верхньої губи та піднебіння, що супроводжується стійкими повними або частковими порушеннями функцій ссання, ковтання, харчування, дихання, мови
Q37. 5 ; 3.5 щілина твердого та м'якого піднебіння і губи, одностороння ; наявність дефекту верхньої губи та піднебіння, що супроводжується стійкими повними або частковими порушеннями функцій ссання, ковтання, харчування, дихання, мови
Q37. 9 ; 3.6 неуточнена щілина піднебіння і губи, одностороння ; наявність дефекту верхньої губи та піднебіння, що супроводжується стійкими повними або частковими порушеннями функцій ссання, ковтання, харчування, дихання, мови
Q37.0 ; 3.7 щілина твердого піднебіння і губи, двостороння ; наявність дефекту верхньої губи та піднебіння, що супроводжується стійкими повними або частковими порушеннями функцій ссання, ковтання, харчування, дихання, мови
Q37.4 ; 3.8 щілина твердого та м'якого піднебіння і губи, двостороння ; наявність дефекту верхньої губи та піднебіння, що супроводжується стійкими повними або частковими порушеннями функцій ссання, ковтання, харчування, дихання, мови
Q37.8 ; 3.9 неуточнена щілина піднебіння і губи, двостороння ; симптомокомплекс, що характеризується явним або прихованим дефектом та (або) повним чи частковим порушенням функцій ссання, ковтання, дихання, мови, зору
Q87.0 ; 3.10 синдроми вроджених вад, що впливають переважно на зовнішній вигляд обличчя ; симптомокомплекс, що характеризується явним або прихованим дефектом та (або) повним чи частковим порушенням функцій ссання, ковтання, дихання, мови, зору
Q89.7 ; 3.11 численні вроджені вади розвитку, не класифіковані в інших рубриках ; симптомокомплекс, що характеризується явним або прихованим дефектом та (або) повним чи частковим порушенням функцій ссання, ковтання, дихання, мови, зору
Q75.1 ; 3.12 черепно-лицьовий дизостоз ; симптомокомплекс, що характеризується явним або прихованим дефектом та (або) повним чи частковим порушенням функцій ссання, ковтання, дихання, мови, зору
Q75.4 ; 3.13 щелепно-лицьовий дизостоз ; симптомокомплекс, що характеризується явним або прихованим дефектом та (або) повним чи частковим порушенням функцій ссання, ковтання, дихання, мови, зору 
Q75.5 ; 3.14 оконижньощелепний дизостоз ; симптомокомплекс, що характеризується явним або прихованим дефектом та (або) повним чи частковим порушенням функцій ссання, ковтання, дихання, мови, зору
Q75.8 ; 3.15 інші уточнені вроджені вади розвитку кісток черепа та обличчя ; симптомокомплекс, що характеризується явним або прихованим дефектом та (або) повним чи частковим порушенням функцій ссання, ковтання, дихання, мови, зору
Q75.9 ; 3.16 вроджені аномалії кісток черепа та обличчя, неуточнені ; симптомокомплекс, що характеризується явним або прихованим дефектом та (або) повним чи частковим порушенням функцій ссання, ковтання, дихання, мови, зору
K07. 8 ; 3.17 інші щелепно-лицеві аномалії ; симптомокомплекс, що характеризується явним або прихованим дефектом та (або) повним чи частковим порушенням функцій ссання, ковтання, дихання, мови, зору
K07. 9 ; 3.18 щелепно-лицеві аномалії, неуточнені ; симптомокомплекс, що характеризується явним або прихованим дефектом та (або) повним чи частковим порушенням функцій ссання, ковтання, дихання, мови, зору
K07. 5 ; 3.19 щелепно-лицеві функціональні аномалії ; симптомокомплекс, що характеризується явним або прихованим дефектом та (або) повним чи частковим порушенням функцій ссання, ковтання, дихання, мови, зору
Q18.8 ; 3.20 інші уточнені вроджені вади розвитку обличчя та шиї ; симптомокомплекс, що характеризується явним або прихованим дефектом та (або) повним чи частковим порушенням функцій ссання, ковтання, дихання, мови, зору
Q18.2 ; 3.21 інші вади розвитку зябрової щілини ; симптомокомплекс, що характеризується явним або прихованим дефектом та (або) повним чи частковим порушенням функцій ссання, ковтання, дихання, мови, зору
Q18.9 ; 3.22 вроджені вади розвитку обличчя та шиї, неуточнені ; симптомокомплекс, що характеризується явним або прихованим дефектом та (або) повним чи частковим порушенням функцій ссання, ковтання, дихання, мови, зору
M24.6 ; 3.23 анкілоз суглоба ; повне або часткове обмеження рухів нижньої щелепи, її деформація, що призводить до стійких порушень функцій жування, харчування, ковтання, дихання, мови
K08.1 ; 3.36 втрата зубів унаслідок нещасного випадку, видалення чи локального ураження пародонта  ; вторинні деформації м'яких тканин та (або) кісток щелепно-лицевої ділянки, що не ліквідовані чи не кориговані і супроводжуються частковим або повним порушенням функцій ковтання чи дихання, мови, харчування
K08.8 ; 3.37 інші уточнені ушкодження зубів та їх опорного апарату ; вторинні деформації м'яких тканин та (або) кісток щелепно-лицевої ділянки, що не ліквідовані чи не кориговані і супроводжуються частковим або повним порушенням функцій ковтання чи дихання, мови, харчування
K08.9 ; 3.38 ушкодження зубів та їх опорного апарату, неуточнені ; вторинні деформації м'яких тканин та (або) кісток щелепно-лицевої ділянки, що не ліквідовані чи не кориговані і супроводжуються частковим або повним порушенням функцій ковтання чи дихання, мови, харчування
K00.0 ; 3.39 адентія часткова 3.40 адентія повна ; симптомокомплекс, що характеризується повною відсутністю (тимчасових і постійних чи тільки постійних) зубів, відсутністю альвеолярних відростків, недорозвиненням щелеп у результаті уродженої відсутності зачатків зубів і супроводжується стійким повним порушенням функцій жування, мови, значними естетичними недоліками обличчя

Отредактировано martin luis (2009-01-26 00:17:33)

57

и еще. Родитель который обеспечивает ребенка-инвалида имеет право на так называемую налоговую социальную льготу.
говоря грубо - можно уменьшить налог на Вашу заработную плату, тоесть увеличить количество реально получаемых денег.
НО! Льгота может применяться только к зарплате в размере не выше 940 грн.

Размер льготы - 453,75 грн. на одного ребенка. Тоесть 453,75 грн. не будут облагаться подоходным налогом. Тоесть зарплата вырастет где-то так на 7%

Для получения льготы надо подать заявление работодателю установленной формы и приложить пенсионное свидетельство.

Словом, консультируйтесь в бухгалтериях своих - они должны знать о чем речь.

Отредактировано martin luis (2009-01-26 01:00:59)

58

как хорошо , что среди нас есть такие грамотные юристы!!!
юльька, я не юрист, но помойму Вам надо в поликлинике решать вопрос, так как в Охмадете дают только консультационное заключение специалиста, а уже на МСЕКе решели на какой период Вам оформить инвалидность. Тоб то виновата поликлиника! Если я не права, martin luis, поправьте! :blush:

59

mama Olya
без первичного признания наличия оснований для инвалидности до 18-ти лет все равно не обойтись.
консультационное заключение можно получать и в районной поликлинике, но лучше пусть в поликлинику уже принести заключение из ОХМАТДЕТА, таким образом "связать руки" поликлинике и чтобы доказывать если что потом правоту основываясь на заключении ОХМАТДЕТА.
а если сразу все делать в поликлинике, то они пооформляют сразу все документы, в т.ч. первичные неправильно и будет тяжелее что-то доказывать.

60

sunstroke написал(а):

А психиатрии я не хочу...

Лена, а какая разница, если в удостоверении все равно не пишут ни диагноза, ни даже кода? Тоесть никто кроме врачей и Вас знать не будет оснований инвалидности
А на комиссию лучше дать несколько заключений с кодами!

Отредактировано martin luis (2009-01-26 10:50:58)


Вы здесь » Улыбки наших детей » Социальная информация и правовые аспекты » Переоформление инвалидности (Украина)